Sayfalar

28 Eylül 2009 Pazartesi

Beşamel soslu tavuk


Malzemeler:
- 1 kilo tavuk eti (göğüs)
- 1 cam kavanoz garnitür
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz
- karabiber
- kaşar peyniri.
Yapılışı:
- Tavuğu haşlayın, sonra da didikleyip, bir kenara ayırın.
- Yağ ve unu kavurun, sütü yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Tuzu ve karabiberi de ekleyip karıştırarak pişirin.
- Büyük cam bir kaseye (fırına dayanıklı) tavukları ve garnitürü koyarak karıştırın.
- Hazırladığınız beşamel sosu üzerine dökün.
- Kaşar peynirini rendeletip üzerine dökün ve fırına verin.
-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder