Sayfalar

28 Eylül 2009 Pazartesi

Islak Kek


Malzemeler:

- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından az sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 4 adet yumurta
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un



Yapılışı:

- Şeker, yağ, süt ve kakao mikserle çırpılıp, karışımdan 1,5 su bardağı bir kenara ayrılır.
- Kalan karışıma yumurtalar tek tek kırılarak mikserle çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek düşük devirde mikserle çırpılır.
- Yağlanmış ve unlanmış tepsiye kek dökülür ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kürdan batırınca temiz çıkana kadar pişirilir.
- Keki fıından çıkardıktan sonra ayırmış olduğumuz karışım üzerine dökülür.
- Kek soğuyunca üzerine pudra şekeri elenerek süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder